Frakt & Distribution

Vi ser till att ni får en tillförlitlig och säker transport med lägsta möjliga frakt- och portokostnad.

RekLog har volymavtal med bl.a. DHL, DSV, Schenker, TNT, UPS men också med andra speditörer och ger dig konkurrenskraftiga priser på transporter & paketfrakt. RekLog är helt oberoende av frakt och postoperatör. Vi ser till att du alltid får den lägsta frakt och portokostnaden för dina utskick. Vi har tusentals inlämningar av paket, pall och post varje dag.

Hämtning hos oss av aktuell fraktpartner och postoperatör

När din order är plockad och packad, så hämtas den hos oss av aktuell fraktpartner och postoperatör som vi bokar för just dina paket och brev. Vilka vi fraktar med har vi innan kommit överens om med dig som kund. Då har vi räknat noga och valt bästa fraktpris alt. portokalkyl för just det som du behöver skicka ut till dina mottagare. Det kan även vara så att du som kund har avtal sedan tidigare med en fraktoperatör, då använder vi givetvis det istället om så önskas. Dagligen lämnar paket, pall och brev våra lastkajer för vidare frakt inom Sverige och självklart våra alla nordiska grannländer, men även inom hela Europa och övriga länder utanför Europa.

Leverans till privat konsument eller företagskund

När ditt paket skickas till din konsument så levereras det vanligtvis direkt till brevlåda eller till ett ombud för uthämtning men även också som hemleverans om det behövs. Det finns alltså olika alternativ och vi hjälper dig gärna att välja vad som är bäst för din verksamhet och dina varor. Vi jämför alltid och ser på viktiga bitar som ledtider, spårbarhet och givetvis pris samt kvalitet.
Om ditt paket eller din pall ska skickas till en företagsadress så går det som företagsfrakt. Det lämnar vår godsavdelning och fraktas sedan från oss direkt till ”dörren” på företaget.

Förtullning – vi hjälper dig

Vi hjälper även gärna till att färdigställa proformafakturor men det innehåll som krävs för export- och import inom icke EU-land. Vi har idag en hel del frakter till Norge och det vet vi kan vara krångligt för många. Men med vår erfarenhet och våra kontaktnät så hjälper vi dig och du behöver inte se detta som ett krångligt moment längre.

Snabba puckar – expressleverans och samfrakt

Behöver du expressleverans eller ett snabbt bud, vi fixar!
Behövs upphämtning av ett paket eller pall, så kan vi självklart hämta upp och leverera dit du vill. Det kan handla om en leverans från en adress till en annan utan att det passerar vår godsmottagning. Idag trafikerar vi veckovis ett 40-tal svenska städer med leveranser och är väldigt duktiga på att samfrakta. Har vi en bil som passerar en ort där du exempelvis vill hämta en pall, så kan vi boka in det på vår ordinarie rutt och därmed sänka fraktpriset ytterligare och på samma gång skona miljön.