Lager & Logistik

RekLog erbjuder kompletta logistiklösningar med lagerhållning av alla dina artiklar och produkter

En komplett logistiklösning – vi kan sköta allt, du har full insyn

Inom ”Lager & Logistik” erbjuder RekLog en komplett logistiklösning för alla dina artiklar/produkter, butiksmaterial, kolonial, rengöring, hygien, smink, trycksaker, böcker, kläder, hälsokostprodukter, allt ditt emballage, smått eller stort. Vi sköter lagerhållning för det du säljer via din webshop eller via dina återförsäljare. Vi kan lagerhålla vinster från olika kampanjer som ska distribueras ut till dina konsumenter. Vi kan lagerhålla promotion material som ska ut till dina säljare och ut till butik. Listan är lång och du är alltid välkommen med en förfrågan, den kan vara liten eller stor. Inga frågor är konstiga och utmaningar på alla nivåer är vi redo för.

Vi kan ta hand om hela försörjningskedjan eller delar av den, det är upp till dig vad du vill ha hjälp med eller vad du känner att du inte hinner med. Vi går in och tar över där du vill att vi ska börja avlasta dig.

Olika kunder har olika krav och vi anpassar oss efter varje kund. Vi lär oss din verksamhet, din ”produkt” och därefter hjälper vi till med att lägga upp en plan som ska blir lönsam för båda parter.

Exempel på en E-handelskund och vad vi kan hjälpa till med:

– Uppstart av Webbshop
– Påkoppling av betalmotor och lagersystem
– Mottagning av dina artiklar till vårt lager
– Packa upp och sortera in på pall
– Packa upp och sortera in på hyllor
– Uppmärkning av dina produkter
– Inventering och kvalitetskontroll
– Registrering av artikelnummer
– Vägning av produkter
– Produktfotografering
– Produktbeskrivning i webbshop
– Ordermottagning via vårt
– Ordermottagning via kundens lagersystem
– Ordermottagning via filer per e-post
– Ordermottagning per telefon
– Plock enligt order och paketering
– Framtagning av frakthandlingar
– Bokning frakter inrikes och utrikes
– Leveransbevakning av dina paket
– Kontakt med fraktbolag vid t.ex fel adress
– Komplettering av tullhandlingar/proforma
– Hjälp med taric/varukoder från tullverket
– Hantering av returer
– Hantering konsumentfrågor ex. leveranstid
– Hantering konsumentfrågor ex. skadat gods

Du väljer själv vilka bitar vi ska avlasta dig med inom lager & logistik. Vi har lång erfarenhet av hela kedjan så för oss är det självklara rutiner dagligen. Du kanske redan har en Webshop med eget lagersystem? Inga problem, då anpassar vi resten av kedjan till ditt befintliga system. Eller så hjälper vi dig att starta upp allt från grunden!

Vårt effektiva lagersystem – smart lagerhållning

RekLogs egna WMS-system (Warehouse Management System), bygger på effektivare lagerhållning och bättre kontroll. Vårt lagerhållningssystem gör det enkelt för dig som kund att hålla koll på ditt befintliga lager här hos oss.

Här beskriver vi enkelt vilka fördelar vårt WMS-system har och hur det förenklar för dig:
Detta är ett webbaserat system och det gör att även du som vår kund kan använda systemet för att lägga order, se lagersaldo, statistik, uppdatera kundregistret mm.

Det går snabbt och enkelt att köra igång systemet. Vi vill göra det enkelt för dig som kund! I ditt avtal ingår sedan alla nya uppdateringar och versioner samt driften. Lagersystemet är enkelt att integrera med andra system som olika affärssystem, webshopar och transportsystem.

Det är lätt att driftsätta och använda systemet. För att lagersystemet ska användas effektivt så måste självklart personal och användare tycka att det är enkelt att använda oavsett om de scannar, använder truckdator, vanlig PC eller Smartphones. Systemet går snabbt att lära för såväl vår lagerpersonal som administrativ personal och självklart även för dig som kund. Att det är användarvänligt och webbaserat är en stor fördel!

Som kund kan du enkelt köra systemet och logga in oavsett var du befinner dig geografiskt, du kan arbeta flexibelt från ett eller flera kontor och självklart även hemifrån. Våra kunders verksamheter skiljer sig naturligtvis åt, men i grunden är behoven och önskemålen tämligen lika.

– Jag behöver ett lager för mina produkter
– Jag behöver erfaren personal som kan logistik
– Jag vill ha hjälp med order till leverans
– Jag vill inte betala onödiga kostnader
– Jag vill ha personlig kontakt

Det här är precis det Vi vill hjälpa dig med inom vår tjänst ”Lager & Logistik”.
Vi vill engagera oss och när vi ser att Du är en nöjd kund, då har vi gjort vårt jobb!